Palačinky s tvarohem a borůvkami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
Palačinky jsou jedním z nejoblíbenějších dezertů i hlavních jídel vůbec. Připravit se dají asi na tisíc způsobů – slané palačinky se sýrem, špenátem nebo zeleninou, sladké palačinky s džemem nebo čokoládou. A pokračovat bychom mohli do nekonečna. Markéta Chovancová pro vás tentokrát připravila recept na smetanové palačinky s tvarohem a borůvkami.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
130 g
Hladká mouka
300 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
Sůl
1 balení
Vanilkový cukr

Náplň
Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
1 balení
Smetana ke šlehání 33%
1 balení
Zakysaná smetana
200 g
Borůvky
Moučkový cukr

Na ozdobu
Borůvky
Maliny

Příprava

1

POSTUP NA PALAČINKY

V misce prošlehejte mléko s vejci, rozpuštěným máslem (ne horké), vanilkovým cukrem, přimíchejte také mouku se špetkou soli a nechte 30 minut odstát.
2
Na rozpálenou pánev naběračkou vlijte těsto do pánve (rozpálenou na středním plameni), aby vznikla opravdu tenká vrstva. Opékejte z obou stran dozlatova, stále na středním plameni.
3
Hotové palačinky skládejte na sebe vedle na talíř a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
4

POSTUP NA NÁPLŇ

Na náplň vyšlehejte v misce vychlazenou smetanu ke šlehání, poté krátce přišlehejte i tvaroh, zakysanou smetanu, rozmrzlé či čerstvé borůvky a cukr moučka podle chuti.
5
Každou palačinku potřete našlehaným tvarohem s borůvkami a stočte či přeložte, dozdobte a podávejte.

Další recepty