Císařský trhanec se švestkovými povidly


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
  • Zavařování a nakládání
  • Sezónní recepty
Ne každý má rád sladká hlavní jídla, ale když jim přijdete na chuť, nikdy nebudete chtít přestat. Jako třeba v případě tohoto císařského trhance se švestkovými povidly. Na císařském dvoře totiž věděli, co je dobré a tak si můžete být jistí, že si opravdu pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

6 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
50 g
Moučkový cukr
250 ml
Čerstvé mléko plnotučné
200 g
Hladká mouka
40 g
Rozinky trio
1 kg
Švestky
200 g
Krupicový cukr
1 ks
Skořice
1 ks
Citronová kůra
1 ks
Šťáva z citronu

Příprava

1
Začněte přípravou švestkových povidel. Švestky rozpulte, vypeckujte a přemístěte do hrnce.
2
Přidejte všechny ingredience, podlijte 250 ml vody a 30 minut na mírném ohni povařte. Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem a střídavě přidávejte mouku i mléko.
3
Těsto by mělo mít palačinkovou konzistenci. Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha a opatrně vmíchejte do těsta.
4
Širší pánev s nepřilnavým povrchem vydatně vytřete máslem a nalijte do ní těsto. Posypejte rozinkami a pár minut opékejte při střední teplotě.
5
Jakmile těsto začne zespoda tuhnout, roztrhejte palačinku dvěma vidličkami na kousky. Pocukrujte a ihned podávejte v dokonalé souhře se švestkovými povidly.