Carrot cake lívance


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Svačiny
  • Snídaně
Rychlá, chutná a zdravá snídaně. Tak přesně to si pod lívanci asi nepředstavíte. Jenomže, Tereza Havlínová pro vás připravila recept na lívance bez kynutí. Chutnají skvěle, hotové jsou za chvíli, a protože jsou z celozrnné mouky a mrkve, jsou i zdravé.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
4 lžička
Olej
8 lžíce
Javorový sirup grade C
200 g
Celozrnná mouka
1.32 hrnek
Mrkev
8 lžíce
Jogurt bílý
Čerstvé mléko plnotučné
4 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
1 lžička
Mletá skořice
Sůl
Vanilka

Na dodělání
Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
Akátový med
Vlašské ořechy - jádra

Příprava

1
V misce prošlehejte vejce, 2 lžíce mléka, olej, javorový sirup a jogurt.
2
V jiné misce smíchejte mouku, sůl, skořici, vanilku a prášek do pečiva.
3
Mokré prošlehané suroviny vlijte do suchých, přidejte i mrkev a promíchejte. V případě potřeby přidejte trochu mléka. Těsto by ale nemělo být příliš řídké.
4
Nechte odpočívat 10 minut. Potom na nepřilnavé pánvi nebo lívanečníku rozpalte trochu oleje a tvořte lívance. Opékejte na střední stupeň a otáčejte ve chvíli, kdy se na povrchu začnou tvořit bubliny.
5
Podávejte s tvarohem, který můžete vyšlehat s trochou medu, nasekanými ořechy nebo oblíbeným ořechovým máslem.