Čokoládové raw kuličky bez cukru


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sladká jídla
  • Svačiny
Čokoládové mlsání se zimní tématikou obsahuje i trochu té pravé slanosti v podobě malých preclíků. Tato kombinace představuje jedinečnou chuť, která bude chutnat i dětem a vy budete mít jeden speciální pokrm pro vaše hosty.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Kuličky
100 g
Datle vypeckované
100 g
Fíky
150 g
Mandle loupané
100 g
Vlašské ořechy - jádra
50 g
Kokos strouhaný
1 lžíce
Kakao
2 lžíce
Kokosový olej
50 g
Čokoláda na vaření
1 ks
Pomeranče
0.25 lžičky
Skořice
1 lžička
Přírodní vanilkový extrakt

Ozdoba
1 hrst
Malé preclíky
Želé bonbóny

Příprava

1
Datle vypeckujte a nakrájejte na menší kousky.
2
Fíky nakrájejte na čtvrtky.
3
V robotu nasekejte ořechy a mandle, přidejte datle a fíky a mixujte, aby se ořechy s ovocem spojily.
4
Přidejte kokosový olej, skořici, kokos, kakao, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový extrakt a pomerančovou šťávu.
5
Vše rozmixujte do konzistentní směsi.
6
Dejte vychladit do lednice, aby hmota trochu ztuhla.
7
Pokud je příliš suchá, přidejte více pomerančové šťávy, pokud je příliš řídká, přidejte kokos nebo mleté ořechy.
8
Ze ztuhlé hmoty tvarujte kuličky a ozdobte.
9
Pomocí preclíků vytvořte parohy, želé bonbony využijte na nos a tlamičku.