Netradiční (nejen) příloha ke grilování


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Přílohy
Přejedli jste se grilovaných paprik a hledáte novou inspiraci na chutné přílohy? Podívejte se, jak grilovat zeleninu. Nebojte se trochu experimentovat a objevte s námi rozmanité chutě kukuřice a baby brokolic. S plátky křupavé anglické slaniny jen těžko odoláte! A sýrový dip? Zkrátka sen!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Anglická slanina plátky
2 klasy
Předvařená kukuřice
200 g
Brokolice
200 g
Sýr s modrou plísní
2 lžíce
Zakysaná smetana
2 lžíce
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
1 špetka
Tymián
1 hrst
Hladkolistá petržel
Sůl
Pepř

Příprava

1
Brokolici omyjte a vložte do vroucí osolené vody.
2
Pak ji krátce 2 minuty spařte a rychle zchlaďte v nádobě s ledem a vodou.
3
Brokolici a předvařenou kukuřici obalte slaninou a dejte na gril nad mírný žár.
4
Nivu utřete vidličkou s nastrouhaným česnekem.
5
Přimíchejte zakysanou smetanu a dvě lžíce majonézy.
6
Přidejte nasekanou petrželku a dle chuti osolte a opepřete.
7
Tato zelenina je vhodná nejen jako příloha, zasytí vás totiž i jako hlavní chod.