Lososový tatarák s okurkou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
V Čechách je mnohdy nejvíce opěvován tatarák z hovězího masa. Už jste ale někdy zkusili variaci z lososa? Terka Havlínová⁠ vás snadno přesvědčí, že i taková je naprosto famózní.⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Chlazený losos
Okurka salátová
2 lžíce
Jogurt bílý
2 lžičky
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
Šťáva z citronu
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Lososa očistěte, nakrájejte na drobné kostičky (nebo naškrábejte najemno nožem) a smíchejte s okurkou nakrájenou na drobné kostičky.
2
Přidejte jogurt, majonézu, šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem.
3
Nechte pár minut odpočinout a poté podle chuti ještě dolaďte solí a šťávou z citronu.⁠
4
Tatarák podávejte vychlazený s opečeným toustovým chlebem, čerstvým pečivem nebo křupavými krekry, přidejte lehký salát a dílky citronu.⁠