Chalupářská omeleta


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Snídaně
  • Večeře
  • Sezónní recepty
Tipy na snadné recepty z vajec se hodí vždycky, ale před Velikonocemi obzvlášť. Vsaďte na voňavou omeletu, univerzální jídlo, které si vychutnáte kdykoliv během dne. Přidat do ní můžete prakticky cokoliv, ale nám se nejvíc osvědčila kombinace parmské šunky, rajčat a brambor.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Vejce L6 na podestýlce
1 balení
Parmská šunka
1 balení
Cherry rajčata v hroznech
4 ks
Brambory A
Pažitka
1 ks
Červená cibule
Tymián
České máslo 84 % mléčného tuku
Česnek
Mořská sůl jemná
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Řádně umyté brambory uvařte do změknutí.
2
Vychladlé je oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
3
Na pánvi rozpusťte lžičku másla a nechte orestovat plátky parmské šunky.
4
Opraženou šunku vyjměte z pánve.
5
Osmažte nakrájenou cibulku spolu s nakrájenými bramborami, které pozvolna opečte dozlatova.
6
Oloupaný česnek utřete se špetkou soli a přidejte do rozšlehaného vejce.
7
Dochuťte špetkou tymiánu.
8
K opečeným bramborám s cibulí přidejte zpět šunku a přilijte vaječnou směs.
9
Na mírném plameni směs pozvolna usmažte.
10
Na závěr dochuťte čerstvě mletým pepřem najemno nasekanou pažitkou.

Další recepty