Bramborové knedlíky plněné pečenou červenou řepou a tofu


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Bramborové knedlíky se nejčastěji plní uzeným masem. A i když přiznáváme, že je to skvělá pochoutka, tentokrát pro vás máme tip na vegetariánskou variantu téhle pochoutky. Bramborové knedlíky jsme místo uzeného naplnili červenou řepou a tofu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • Na 9 kusů

Těsto
  • 500 g
    Brambory C
  • 2 lžíce
    Bramborový škrob
  • 175 g
    Polohrubá mouka
  • Sůl
  • 1 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M

Náplň
  • 1 ks
    Červená řepa
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • 60 g
    Uzené tofu

Zelí
  • 300 g
    Kysané zelí
  • 1 ks
    Jablko
  • 1 lžíce
    Extra panenský olivový olej
  • Drcený kmín
  • Sůl

K podávání
  • 1 ks
    Cibule žlutá
  • Olej
  • Křen

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Začněte přípravou náplně. Oloupanou červenou řepu nakrájejte na centimetrové kostičky. V míse lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 190 °C 30 minut. Poté nechte zchladnout.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Tofu nakrájejte na malé kostičky a promíchejte s červenou řepou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zelí vymačkejte a překrájejte, aby nebylo tak dlouhé. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nastrouhejte najemno. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci na lžíci oleje osmahněte dozlatova. Přidejte zelí, jablko, špetku drceného kmínu a soli a podlijte 1–1,5 dl vody. Pod poklicí duste 15 minut.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do velkého hrnce dejte vařit vodu na knedlíky.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Oloupané brambory prolisujte nebo najemno nastrouhejte. Zasypte škrobem, moukou, osolte větší špetkou soli a přidejte vejce. Zpracujte těsto, ideálně co nejrychleji.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto rozdělte na 9 kousků a z každého vyválejte míček. Lehce pomoučenými dlaněmi vytvarujte z každého kousku těsta placičku. Skrčte prsty – z dlaně utvořte jakousi mističku a doprostřed těsta vložte část náplně. Okraje přitiskněte k sobě a vyválejte pěkný kulatý knedlík.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Knedlíky vložte do vroucí osolené vody. Vařte 10–12 minut. Během vaření knedlíky otočte vzhůru nohama. Uvařené knedlíky vyndejte z hrnce.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Než se knedlíky uvaří, stačíte si na oleji osmahnout cibulku a nastrouhat křen. S těmito doplňky totiž chutnají knedlíky nejlépe.