Lososový tatarák s okurkou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
V Čechách je mnohdy nejvíce opěvován tatarák z hovězího masa. Už jste ale někdy zkusili variaci z lososa? Terka Havlínová⁠ vás snadno přesvědčí, že i taková je naprosto famózní.⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 500 g
    Chlazený losos
  • Okurka salátová
  • 2 lžíce
    Jogurt bílý
  • 2 lžičky
    Majonéza s obsahem vaječného žloutku
  • Šťáva z citronu
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Lososa očistěte, nakrájejte na drobné kostičky (nebo naškrábejte najemno nožem) a smíchejte s okurkou nakrájenou na drobné kostičky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte jogurt, majonézu, šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Nechte pár minut odpočinout a poté podle chuti ještě dolaďte solí a šťávou z citronu.⁠
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tatarák podávejte vychlazený s opečeným toustovým chlebem, čerstvým pečivem nebo křupavými krekry, přidejte lehký salát a dílky citronu.⁠