Vegetariánská nádivka


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Přílohy
  • Vegetarián
  • Sezónní recepty
Nádivka je nedílnou součástí Velikonoc. Každá rodina má ten svůj nejoblíbenější recept, ale je jen na vás, kterou cestou se vydáte. Můžete klidně i experimentovat, vynechat maso a zkusit naši vege variaci s křupavou zeleninou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Brokolice
125 g
Květák
125 g
Zelený chřest
3 ks
Vejce M10 podestýlka
100 g
Polohrubá mouka
1 sáček
Kypřicí prášek do pečiva
1 lžička
Muškátový oříšek
1 lžička
Sůl
60 ml
Smetana 12%
4 stroužky
Česnek
150 g
Strouhaný sýr švýcarského typu
Tuk a hrubá mouka na vymazání

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Očištěnou brokolici a květák nakrájejte na kousky a nechte asi 3 minuty povařit ve slané vodě.
2
Poté prudce zchlaďte a nechte okapat. To samé udělejte s chřestem, který nezapomeňte zbavit tužších konců.
3
Z vajec oddělte bílky a vyšlehejte je do tuhého sněhu.
4
Mouku smíchejte s kypřicím práškem, muškátovým oříškem, solí a poté promíchejte s připravenou zeleninou.
5
Žloutky smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a přilijte k ostatním ingrediencím.
6
Přidejte sýr a dobře promíchejte. Směs přendejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
7
Poté ji pokryjte vyšlehaným sněhem a znovu posypte sýrem. Pečte cca 50 minut. Na závěr nádivku ozdobte klíčky brokolice.