Salát Waldorf s krůtím masem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Večeře
  • Recepty z masa
Známe pár zastánců názoru, že salát vlastně není pořádné jídlo. S tím ale nemůžeme tak úplně souhlasit, protože … šťavnaté plátky masa, kousky ovoce, zelenina a sýr? Něco takového musí přece pořádně zasytit. Přesvědčte se s námi a dejte zelenou masovým salátům!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Krůtí prsa bez kůže
5 stonků
Celer řapík
2 ks
Červená cibule
2 ks
Jablka červená
150 g
Sýr s modrou plísní
3 lžíce
Šťáva z citronu
1 lžička
Olivový olej extra panenský
1 hrst
Jádra pekanových ořechů
1 hrst
Výhonky řeřichy

Zálivka
1 lžíce
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
150 ml
Kozí jogurt bílý
1 lžička
Bílý vinný ocet
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Nejdříve si rozpalte pánev. Každé prso podélně rozřízněte, vychází to na dva plátky z jednoho prsa, jen aby nebylo maso příliš tlusté. Potřete olejem, osolte a opepřete.
2
Opékejte z každé strany zhruba 4–5 minut. Kontrolujte krůtí maso pohmatem, zda již není hotové. Sundejte z plamene, zakryjte dalším talířem a nechte pomalu odpočinout.
3
Řapíkatý celer očistěte od části bílého spodního košťálu a nakrájejte na větší kousky. Ty vsypte do osolené vroucí vody a krátce povařte, asi jen 1 minutu. Po vyjmutí z hrnce ihned zchlaďte ve vodě s ledem.
4
Nakrájejte na stejně velké kousky zbylou zeleninu, ovoce a sýr s modrou plísní. Jablko pak zakápněte citronem, aby vám nezčernalo. Pekanové ořechy nasekejte na velké kousky.
5
V misce prošlehejte majonézu, jogurt, ocet a dochuťte solí a pepřem.
6
Ingredience (kromě masa) dobře smíchejte se zálivkou. Odpočaté maso nakrájejte na tenčí plátky a servírujte se salátem.