Růžičková kapusta s čerstvým kozím sýrem a kaštany


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
Zdravé jídlo může být i velmi dobré. A náš recept s růžičkovou kapustou s čerstvým kozím sýrem a kaštany je toho důkazem. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že jíst zdravě není taková oběť.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

450 g
Růžičková kapusta
100 g
Červená cibule
100 g
Anglická slanina
1 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
150 g
Jedlé kaštany
40 ml
Portské víno
1 hrst
Hladkolistá petržel
150 g
Čerstvý kozí sýr
50 g
Kanadské brusinky sušené
Sůl
Pepř

Na ozdobu
Mikrobylinky

Příprava

1
Růžičkovou kapustu nejprve dobře očistěte a poté nasypte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nechte pozvolna vařit maximálně 7 minut.
2
Sceďte a krátce zchlaďte v připravené míse s ledovou vodou, aby si zachovala barvu. Nezapomeňte nechat okapat.
3
Cibuli nakrájejte na měsíčky, slaninu na nudličky a společně restujte v pánvi dozlatova. Přidejte máslo a nechte lehce rozpustit. Poté přisypte kaštany, promíchejte a zalijte portským vínem. Krátce provařte do zhoustnutí.
4
Následně přidejte spářené kapustičky a promíchejte. Prohřejte, dochuťte solí, pepřem a zasypte hladkolistou petrželkou.
5
Na závěr přidejte sušené brusinky a podávejte s kozím sýrem posypaným pískavicí.