Polévka z pečených rajčat


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Večeře
Léto svádí k vaření ze sezónní zeleniny. Vyzkoušejte si doma připravit skvělou polévku z pečených rajčat, o které se vám možná bude i zdát. Rajčatová polévka nejlépe chutná s kouskem mozzarelly a čerstvým pečivem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Rajčata cherry oválná
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 stroužek
Česnek balený
1 lžíce
Aceto balsamico
200 ml
Zeleninový vývar
Smetana na vaření
Sůl
Pepř

K podávání
Mozzarella (BILLA BIO)
Čerstvý chléb
Čerstvá bazalka

Příprava

1
Připravte si keramickou zapékací mísu. Troubu začněte předehřívat na 200 °C.
2
Dejte do ní omytá rajčata a promíchejte s drceným česnekem, olivovým olejem a balsamicem. Osolte a opepřete. Nezakrývejte.
3
Pečte cca 40 minut, občas promíchejte. Rajčata by měla popraskat a pustit šťávu.
4
Pak je rozmixujte s vývarem a smetanou. Osolte, opepřete a dále dochuťte podle svého gusta.
5
Podávejte s čerstvou bazalkou, mozzarellou a kouskem dobrého pečiva.