Polévka s tortellini těstovinami


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Obědy
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
Skvělá polévka, která vás zasytí přijde uprostřed zimy jistě vhod. Nutriční terapeutka Tereza Havlínová pro vás připravila recept na polévku s čerstvými tortellini těstovinami, která je perfektní jako oběd či večeře.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 lžíce
Olivový olej
1 ks
Cibule, nasekaná na drobno
1 stroužek
Česnek, prolisovaný
0.5 lžičky
Sušený rozmarýn
1 lžíce
Rajčatový protlak
2 plechovky
Konzervovaná rajčata
500 ml
Zeleninový vývar
250 g
Chlazené, plněné tortellini těstoviny
250 ml
Smetana na vaření
2 hrsti
Čerstvá bazalka, nasekaná
2 lžíce
Parmezán

Příprava

1
V hluboké pánvi si rozehřejte olivový olej. Nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte i česnek a rozmarýn. Nechte rozvonět.
2
Přidejte rajčatový protlak a zarestujte. Přidejte vývar, rajčata a přiveďte k varu.
3
Přidejte i chlazené těstoviny a vařte do měkka, netrvá to déle než 10 minut.
4
Snižte stupeň vaření na nízký a vmíchejte smetanu. Nechte prohřát a přidejte polovinu bazalky. Dochuťte a podávejte se zbytkem bazalky, parmezánem a kouskem dobrého pečiva.