CHYBÍ VÁM SUROVINY NA TENTO RECEPT?

Nakupte je na pár kliknutí na BILLA e‑shopu a již za 180 minut vše přivezeme.
(Rozvoz v Praze, Brně a dalších městech Středočeského a Jihomoravského kraje)

Hrachová polévka


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Obědy
  • Zeleninová jídla
  • Sezónní recepty
Místo rybí polévky si můžete na Vánoce připravit třeba výtečnou hrachovou polévku. Recept na sytou a zároveň chutnou polévku připravila nutriční terapeutka Tereza Havlínová

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 250 g
    Předvařený žlutý hrách
  • 1 ks
    Menší cibule
  • 1 stroužek
    Česnek
  • 1 lžíce
    Řepkový olej
  • 1 lžíce
    Máslo
  • 0.5 l
    Zeleninový vývar
  • 0.5 lžičky
    Majoránka
  • Sůl, pepř, ideálně z mlýnku

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Česnek prolisujte, cibuli nakrájejte najemno.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    V hrnci rozpusťte máslo s olejem a orestujte cibuli s česnekem do zlatova. Přidejte hrách, zalijte vývarem a uvařte do měkka. Pokud používáte hrách předvařený, trvá to 10–15. Pro jistotu ale ochutnejte, zda je měkký.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak rozmixujte mixérem do hladka. Pokud je třeba, přidejte ještě trochu vývaru tak, abyste dosáhli požadované hustoty. Můžete taky zjemnit trochou smetany.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Dochuťte majoránkou, solí a pepřem.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte třeba s trochou petrželky nebo křupavými krutony.