Jáhlové placičky


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Obědy
  • Večeře
  • Hlavní jídla
  • Bezmasá jídla
  • Vegetarián
Už jste zkoušeli někdy připravit jáhlové placičky? Že ne? Tak to musíte napravit s receptem, který připravila nutriční terapeutka Tereza Havlínová. Placičky plné chutí podávejte se zeleninou a lehkým jogurtovým dipem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

150 g
Jáhly (v syrovém stavu)
400 ml
Voda nebo vývar
2 ks
Vejce
50 g
Feta (nadrobená)
1 lžíce
Rajčatový protlak
1 ks
Mrkev, nastrouhaná najemno
1 hrst
Čerstvé bylinky, nasekané
30 g
Jemné ovesné vločky, nebo strouhanka
1 lžíce
Lahůdkové droždí
1 lžíce
Slunečnicová semínka
1 lžíce
Pionová semínka
1 stroužek
Česnek, prolisovaný
1 lžička
Sušené italské bylinky
Pepř
Sůl
Řepkový olej na opečení

Příprava

1
Jáhly vsypte do sítka a 3x je spařte vroucí vodou. Tento krok nepřeskakujte: pomůže to odstranit hořkost.
2
Pak ve vodě nebo vývaru (doporučujeme použít vývar, kvůli chuti) uvařte jáhly do měkka. Trvá to cca 15 minut. Potom je nechte mírně vychladnout.
3
Do velké mísy dejte vychladlé jáhly a zbytek surovin. Pečlivě promíchejte. Nebojte se směs propracovat (čistýma) rukama.
4
Tvořte placky. Na pánvi si rozehřejte olej a placky na něm opečte z obou stran do zlatova. Možností je placky připravit v horkovzdušné fritéze.
5
Podávejte se zeleninou a lehkým jogurtovým dipem.

Další recepty