Polévka tom yum s kuřecím masem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Večeře
Jestli stále hledáte polévku, která vás zaručeně zahřeje, právě jste ji našli. Pomůže tomu i slušná dávka chilli papriček, ale nebojte, nechybí ani kokosové mléko na zjemnění. Inspirovaná je asijskou kuchyní a jistě si na ní pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

600 ml
Zeleninový vývar
4 ks
Jarní cibulka
2 ks
Sušené limetkové listy
Sušená citronová tráva
4 cm
Zázvor
2 ks
Čerstvé chilli papričky
4 ks
Rajčata
1 plechovka
Kokosové mléko
2 lžičky
Kari pasta
2 lžičky
Třtinový cukr
2 lžíce
Ústřicová omáčka
200 g
Hlíva ústřičná
400 g
Kuřecí prsa
Šťáva z limetky
Koriandr
Jasmínová rýže

Příprava

1
Ve velkém hrnci prohřejte zeleninový vývar, až dosáhne bodu varu, vložte do něj jarní cibulky, limetkové listy, citronovou trávu (pokud používáte čerstvé stonky, před vařením je podrťte tloukem), zázvor, chilli papričky, rajčata a kokosové mléko.
2
Na mírném ohni vařte 20 minut. Potom dochuťte kari pastou, ústřicovou omáčkou a třtinovým cukrem podle vlastních preferencí. Vývar opět přiveďte k varu a vložte do něj hlívu ústřičnou pokrájenou na kousky o velikosti sousta a kuřecí prsa nakrájená na nudličky.
3
5 minut nechte táhnout. Na závěr dochuťte polévku limetkovou šťávou. Tekutinu rozdělte do hlubokých, nejlépe keramických misek tak, aby v každé porci byla hlíva ústřičná i kuřecí maso.
4
Zdobte koriandrem či thajskou bazalkou a chilli papričkou. Podávejte s rýží.