
Polévkou proti nachlazení: Mrkvový krém se zázvorem
Připraveno za
60 minNáročnost
Kategorie
- Polévky
- Předkrmy
- Večeře
- Zeleninová jídla
Mrazivé lednové dny jsou jako stvořené pro teplou polévku, která má ke všemu ten správný říz. Chilli i zázvor upevňují náš imunitní systém. Látky obsažené v zázvoru dokonce působí protizánětlivě a zlepšují zažívání. S Chilli doporučujeme pro svou štiplavost zacházet opatrně, může pro nás být zdrojem vitamínu C a silným antioxidantem. Hustá krémová polévka krásně prohřeje a trhané kuřecí maso zasytí a dodá sílu vyrazit ven, i když to za oknem vypadá na pěknou chumelenici.
Suroviny na
porce
- 0.5 kgMrkev
- 1 ksCibule bílá
- 100 mlSmetana na vaření
- 10 gZázvor
- 1 lžíceKari
- 1 lžíceKrupicový cukr
- Sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- 1 lžíceZakysaná smetana
- 1 lžíceJarní cibulka
- 100 mlZeleninový vývar
- 1 ksCitrón
- Kuřecí stehna
Suroviny
Suroviny na
porce
- 0.5 kgMrkev
- 1 ksCibule bílá
- 100 mlSmetana na vaření
- 10 gZázvor
- 1 lžíceKari
- 1 lžíceKrupicový cukr
- Sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- 1 lžíceZakysaná smetana
- 1 lžíceJarní cibulka
- 100 mlZeleninový vývar
- 1 ksCitrón
- Kuřecí stehna
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepVe vyšším hrnci krátce orestujte mrkev nakrájenou na plátky, přidejte nakrájenou cibuli a plátky zázvoru.
- accessibility.recipes.cookingstepKuřecí stehna osolte a ze všech stran v hrnci opečte.
- accessibility.recipes.cookingstepPoté do hrnce přidejte kari a lehce osmahněte, aby se chutě propojily.
- accessibility.recipes.cookingstepKuřecí maso zalijte zeleninovým vývarem a vařte doměkka.
- accessibility.recipes.cookingstepPřidejte smetanu a nechte chvíli pobublávat.
- accessibility.recipes.cookingstepVyndejte z polévky plátky zázvoru a kuře. Polévku rozmixujte dohladka.
- accessibility.recipes.cookingstepDochuťte solí, cukrem, šťávou z citrómu a pepřem.
- accessibility.recipes.cookingstepDoplňte o zakysanou smetanu, kousky natrhaného kuřete a ozdobte jarní cibulkou a chili.