Poctivé cibulové kroužky


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Přílohy
  • Sezónní recepty
Chuťovek na silvestrovské oslavy není nikdo dost. Napadlo by vás, že si při této příležitosti usmažíte domácí cibulové kroužky? Jsou famózní s dipem, ale i jen tak. Navíc díky pivnímu těstíčku mají parádní šmrnc.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Cibule žlutá
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
2 lžíce + na obalování
Hladká mouka
100 ml (světlé)
Pivo
2 lžičky
Bramborový škrob
Mlýnek mořská sůl
Řepkový olej
Strouhanka

Domácí dip
Zakysaná smetana
Medová hořčice
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Čerstvé bylinky

Příprava

1
Oloupanou cibuli nakrájejte na cca 1 cm široká kolečka, která rozdělte na jednotlivé kroužky.
2
Velmi malá kolečka ze středů využijte na jiné vaření. V misce si vytvořte těstíčko, tedy rozšlehejte metličkou vejce s pivem, moukou, škrobem a solí.
3
Těstíčko by mělo mít konzistenci jako na lívance, můžete přidat trochu mouky, pokud je příliš řídké, nebo naopak trochu piva, pokud je moc husté.
4
Každý kroužek poté obalte v hladké mouce, následně v těstíčku a nakonec i ve strouhance (pokud použijete panko strouhanku, budou ještě křupavější).
5
Smažte v menším kastrůlku ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Usmažené kousky nechte okapat na papírové utěrce.
6
Podávejte s oblíbeným dipem, například ze zakysané smetany, hořčice, soli, pepře a bylinek.