Okurkový salát jak ho neznáte


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Přílohy
  • Vegan
  • Zeleninová jídla
Pamatujete si okurkový salát k obědu, který nám dělala babička v létě na chatě? Zkuste si tuhle klasiku trochu ozvláštnit. Stačí přidat opražená semínka, olivy a bylinky, a zaručená dobrota je na světě! Recept na dvě porce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Okurka salátová
2 balení
Rajčata cherry červená oválná
50 g
Zelené olivy plněné mandlemi
Dýňový olej
1 lžíce
Ocet balsamico di modena
20 g
Slunečnicová semínka
1 svazek
Tymián
Sůl
Pepř

Příprava

1
Okurky omyjte a škrabkou je postupně celé okrájejte na tenké plátky. Do misky k okurce přidejte na půlky rozkrájená rajčata a celé plněné olivy.
2
Poté si připravte zálivku. Do misky nalijte hrnek studené vody, přidejte lžíci balsamica, lístky tymiánu a dochuťte solí a pepřem. Na suché pánvi si opečte slunečnicová semínka.
3
Salát zalitý zálivkou bohatě posypte semínky a zakápněte dýňovým olejem.