Jarní salát s ředkvičkami


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Vegan
Lehký jarní salát s nádechem exotiky a plný živin si vychutnáte k obědu i k večeři. Ať už samotný nebo jako příloha si určitě najde místo ve vašem jídelníčku. Hotový je během chvilky a zvládne ho připravit opravdu každý.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 svazek
Ředkvičky
1 hrst
Čerstvý hrášek
1 hrst
Nať petržele
1 hrst
Lískové ořechy
1 balení
Cizrna
60 g
Pohanka loupaná, kroupy

Dresink
1 balení
Kokosový jogurt (Billa Bio)
1 lžíce
Hořčice plnotučná
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
Sůl
Pepř

Příprava

1
Pohanku uvařte dle návodu a nechte zcela vychladnout. Ředkvičky nakrájejte na kolečka, hrášek se vyloupejte, petrželovou nať nasekejte najemno, lískové ořechy na menší kousky. Cizrnu propláchněte.
2
Ve větší míse nejdříve smíchejte kokosový jogurt, hořčici, olivový olej, sůl a pepř. Poté přidejte zeleninu, ořechy a pohanku.
3
Poté důkladně promíchejte a servírujte.