Pohankový salát s řepou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Saláty
  • Vegan
  • Zeleninová jídla
Zasytí, je plný nádherných podzimních barev a skvěle voní! Uvařte si během sychravých dnů tuto pohankovou specialitu, natáhněte se na gauč a relaxujte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Pohanka loupaná, kroupy
2 lžíce
Řepkový olej
2 ks
Jarní cibulka
2 stroužek
Česnek
200 g
Špenát
2 ks
Syrová řepa
2 lžíce
Syrová řepa
2 lžíce
Ocet balsamico di modena
Rozmarýn
Mlýnek mořská sůl
Čerstvý kozí sýr
Vlašské ořechy - jádra

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Červenou řepu nakrájejte na menší kousky a v míse promíchejte s olivovým olejem, octem, solí a rozmarýnem.
3
Dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte péct asi 40 minut.
4
Pohanku uvařte podle návodu, slijte a dejte stranou.
5
V hrnci rozehřejte olej a za občasného míchání restujte nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
6
Jakmile cibule zesklovatí, přidejte česnek a restujte zhruba další 2 minuty.
7
Přidejte špenát, nechte ho chvíli opékat doměkka a následně promíchejte s uvařenou pohankou.
8
Podle chuti osolte a opepřete.
9
Salát podávejte s upečenou červenou řepou, vlašskými ořechy a kozím sýrem.⁠