Křupavý falafel se salátem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Saláty
  • Vegan
Falafel se tradičně podává na Blízkém východě. Svou oblibu si však získal po celém světě. Tuhle cizrnovou pochoutku si můžete dopřát na spoustu způsobů. Ať už si ho dáte do wrapu, sníte ho jen tak nebo s ním vylepšíte čerstvý salát, zaručujeme, že ani v jednom případě nešlápnete vedle.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Cizrna
2 ks
Cibule sladká
6 stroužků
Česnek
2 hrsti
Hladkolistá petržel
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Římský kmín
Mlýnek mořská sůl
1 lžička
Mlýnek pepř čtyř barev
6 lžic
Hladká mouka
Slunečnicový olej

K podávání
Rukola
Cherry rajčata větvičková
Avokádo
Sezamová semínka

Příprava

1
Cizrnu si den předem namočte do vody.
2
Druhý den ji důkladně propláchněte (nevařte ji), vložte do mixéru s oloupanou cibulí, česnekem, petrželkou, olejem, kmínem,⁠ solí a pepřem.⁠
3
Rozmixujte dohladka a přendejte do mísy.
4
Přidejte mouku a promíchejte.
5
Rozpalte si pánvičku s olejem, vytvarujte placičky a smažte z obou stran. 
6
Podávejte s rukolou, avokádem, cherry rajčaty a zasypte sezamovými semínky.