Jahodová bublanina


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení

V létě je všude spousta čerstvého ovoce. Mezi nejoblíbenější patří jahody,
z kterých si můžete připravit i skvělé moučníky k odpolední kávě nebo sladkou snídani. Pro obě možnosti se skvěle hodí bublanina, kterou budete mít hotovou během chvilky.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 g
Krupicový cukr
1 balení
Vanilkový cukr
320 g
Polohrubá mouka
špetka
Sůl
na špičku nože
Pravá vanilka
1 lžíce
Kypřící prášek
0.5 ks
BIO Citronová kůra
3 ks
Vejce (bílky a žloutky zvlášť)
100 g
Máslo (rozpuštěné a zchladlé)
200 ml
Mléko plnotučné (vlažné)
250 g
Jahody (omyté a pokrájené na půlky)

Příprava

1
Připravte si formu na pečení (hranatou nebo kulatou dortovou), vymažte ji a vysypejte.
2
Žloutky vyšlehejte s oběma cukry do světlé pěny. Přidejte máslo a mléko. Bokem v jiné nádobě vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
3
V míse smíchejte mouku, špetku soli, vanilku, citronovou kůru a kypřící prášek.
4
K mouce vmíchejte žloutkovou směs a na závěr opatrně vmíchejte sníh.
5

Takto připravené těsto vlijte do formy a poklaďte jahodami.
Pečte na 180 °C cca 30 minut.

6
Před podáváním lehce pocukrujte.

Další recepty