Jahodová bublanina


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení

V létě je všude spousta čerstvého ovoce. Mezi nejoblíbenější patří jahody,
z kterých si můžete připravit i skvělé moučníky k odpolední kávě nebo sladkou snídani. Pro obě možnosti se skvěle hodí bublanina, kterou budete mít hotovou během chvilky.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 100 g
    Krupicový cukr
  • 1 balení
    Vanilkový cukr
  • 320 g
    Polohrubá mouka
  • špetka
    Sůl
  • na špičku nože
    Pravá vanilka
  • 1 lžíce
    Kypřící prášek
  • 0.5 ks
    BIO Citronová kůra
  • 3 ks
    Vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • 100 g
    Máslo (rozpuštěné a zchladlé)
  • 200 ml
    Mléko plnotučné (vlažné)
  • 250 g
    Jahody (omyté a pokrájené na půlky)

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravte si formu na pečení (hranatou nebo kulatou dortovou), vymažte ji a vysypejte.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Žloutky vyšlehejte s oběma cukry do světlé pěny. Přidejte máslo a mléko. Bokem v jiné nádobě vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V míse smíchejte mouku, špetku soli, vanilku, citronovou kůru a kypřící prášek.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    K mouce vmíchejte žloutkovou směs a na závěr opatrně vmíchejte sníh.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Takto připravené těsto vlijte do formy a poklaďte jahodami.
    Pečte na 180 °C cca 30 minut.

  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Před podáváním lehce pocukrujte.