Hruškové cupcakes s bílou čokoládou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Podzimní chutě můžete dostat do všech receptů, které vás jen napadnou. U sladkého se na podzimní dezerty skvěle hodí šťavnaté hrušky, tyto cupcakes jsou díky nim naprosto neodolatelné a krásně šťavnaté.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 hrnek
Špaldová mouka
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
2 ks
Hrušky
1 hrst
Vlašské ořechy - jádra
2 lžíce
Med lesní český
0.5 hrnku
Olej
1 lžička
Skořice
2 lžičky
Prášek do pečiva

Krém
1 ks
Smetana ke šlehání 33%
100 g
Bílá čokoláda
125 g
Mascarpone

Příprava

1
Smetanu vlijte do hrnce, přidejte nalámanou bílou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění.
2
Směs nechte vychladnout a dejte do lednice alespoň na 12 hodin vychladit (nejlépe přes noc).
3
V míse vyšlehejte vejce s medem a rostlinným olejem.
4
Přidejte špaldovou mouku, 2 nahrubo nastrouhané hrušky, vlašské ořechy, skořici, prášek do pečiva a vše pořádně promíchejte.
5
Hotové těsto rozdělte do košíčků a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.
6
Do vychlazené smetany s čokoládou vmíchejte mascarpone a vyšlehejte do krému.
7
Cupcakes ozdobte hotovým krémem a přidejte posypku dle fantazie.⁠

Další recepty