Hruškové cupcakes s bílou čokoládou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Podzimní chutě můžete dostat do všech receptů, které vás jen napadnou. U sladkého se na podzimní dezerty skvěle hodí šťavnaté hrušky, tyto cupcakes jsou díky nim naprosto neodolatelné a krásně šťavnaté.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 hrnek
    Špaldová mouka
  • 2 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 2 ks
    Hrušky
  • 1 hrst
    Vlašské ořechy - jádra
  • 2 lžíce
    Med lesní český
  • 0.5 hrnku
    Olej
  • 1 lžička
    Skořice
  • 2 lžičky
    Prášek do pečiva

Krém
  • 1 ks
    Smetana ke šlehání 33%
  • 100 g
    Bílá čokoláda
  • 125 g
    Mascarpone

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Smetanu vlijte do hrnce, přidejte nalámanou bílou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Směs nechte vychladnout a dejte do lednice alespoň na 12 hodin vychladit (nejlépe přes noc).
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V míse vyšlehejte vejce s medem a rostlinným olejem.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte špaldovou mouku, 2 nahrubo nastrouhané hrušky, vlašské ořechy, skořici, prášek do pečiva a vše pořádně promíchejte.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotové těsto rozdělte do košíčků a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Do vychlazené smetany s čokoládou vmíchejte mascarpone a vyšlehejte do krému.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Cupcakes ozdobte hotovým krémem a přidejte posypku dle fantazie.⁠