
Hrachová polévka s vůní badyánu
Připraveno za
30 minNáročnost
Kategorie
- Polévky
- Vegetarián
- Bezlepkové
- Sezónní recepty
O Vánocích se jedlíci u stolu dělí na dva tábory. Mnoho rodin připravuje na Štědrý večer nejen kapra a řízky, ale i dva druhy polévky – rybí, ale také třeba hrachovou. Jak to máte vy? My jsme letos malinko vylepšili oblíbenou hrachovku, a to hvězdičkami exotického badyánu.
Suroviny na
porce
- 5 lžicČeské máslo 84 % mléčného tuku
- 2 ksCibule bílá
- 2 hvězdičkyBadyán
- 2 stroužkyČesnek
- 250 gMrkev
- 250 gPůlený žlutý hrách, předem uvařený
- 500 mlVoda z vaření hrachu
- 500 mlZeleninový vývar
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
Suroviny
Suroviny na
porce
- 5 lžicČeské máslo 84 % mléčného tuku
- 2 ksCibule bílá
- 2 hvězdičkyBadyán
- 2 stroužkyČesnek
- 250 gMrkev
- 250 gPůlený žlutý hrách, předem uvařený
- 500 mlVoda z vaření hrachu
- 500 mlZeleninový vývar
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepNejprve uvařte hrách podle návodu, vodu z vaření neslévejte, budete ji potřebovat do polévky.
- accessibility.recipes.cookingstepCibuli a mrkev nakrájejte na malé kostičky.
- accessibility.recipes.cookingstepMáslo rozehřejte v hrnci na středním plameni, přisypejte cibuli a restujte 5 minut.
- accessibility.recipes.cookingstepPoté zvyšte plamen a přidejte mrkev, badyán a restujte dalších 10 minut.
- accessibility.recipes.cookingstepPřidejte prolisovaný česnek a krátce zarestujte.
- accessibility.recipes.cookingstepPřilijte vodu z hrachu, vývar, přidejte hotový hrách a vařte dalších 15 minut.
- accessibility.recipes.cookingstepBadyán vylovte. Polovinu polévky rozmixujte v mixéru, přelijte zpátky do hrnce a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.