Dýňová pomazánka


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegan
  • Pomazánky a dipy
Podzim je na dýně opravdu bohatý a byla by škoda je nechat bez povšimnutí. Tentokrát pro vás máme recept na dýňovou pomazánku z pečené dýně Hokaido. Hotovou pomazánku servírujte s čerstvým pečivem, my jsme vybrali statkářův chléb.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Dýně hokkaido
1 ks
Červená cibule
3 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Tahini
1 špetka
Mleté chilli
1 špetka
Rozmarýn
0.5 stroužek
Česnek balený
Sůl
Pepř
1 ks
Statkářův chléb

Na dodělání
Sezamová semínka
Hladkolistá petržel

Příprava

1
Nejprve dýni oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm proužky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté ji zakápněte lžící olivového oleje a osolte. Poté oloupejte cibuli, rozkrojte ji a přidejte k dýni. Pečte při teplotě 200 °C cca 40 minut.
2
Po upečení si dýni nakrájejte na kostičky, z cibule odloupněte vrchní vrstvu, pokud je černá, a přidejte k dýni. Poté přidejte i tahini pastu, chilli, rozmarýn, 2 lžíce olivového oleje, česnek, a nakonec i sůl a pepř.
3
Vše důkladně rozmixujte a podávejte s čerstvým Statkářovým chlebem, který zakoupíte v Bille.