Ceviche


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Večeře
Už jste slyšeli o ceviche? Pro milovníky rybích pochoutek je to téměř povinnost! Tahle dobrota pochází latinské Ameriky, ale připravit si ji můžete i vy doma.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Čerstvá bílá mořská ryba
6 ks
Limetka
2 ks
Šalotka
16 ks
Cherry rajčata v hroznech
Koriandr
1 ks
Čerstvé chilli papričky
Sůl
Pepř

Příprava

1
Rybu zbavte kůže a vykostěte.
2
Nakrájejte ji na malé kostičky a zalijte šťávou z limetek.
3
Vložte do misky, promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odpočinout.
4
Šalotku očistěte a nakrájejte na proužky.
5
Cherry rajčata omyjte a přepulte.
6
Koriandr nasekejte i se stonky.
7
Chilli papričku rozřízněte, špičkou nože odstraňte semínka a nakrájejte na proužky.
8
Po dvou hodinách smíchejte rybu s nakrájenou zeleninou a bylinkami, osolte, opepřete a podávejte v malých mističkách s bagetkou.