Vepřové kotlety s jablky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Už jste slyšeli, že grilované ovoce je výborné a skvěle se hodí k masu? Přesvědčte se sami a zkuste tyto kotlety s jablky!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Kotlety
800 g
Vepřová pečeně s kostí plátky
400 g
Jablka Granny Smith
200 g
Cherry rajčata v hroznech
1 ks
Citróny
1 lžička
Sůl
1 snítka
Rozmarýn
5 lžic
Olivový olej extra panenský
1 lžička
Mlýnek pepř čtyř barev
1 snítka
Koriandr
100 ml
Bílé víno
30 g
České máslo 84 % mléčného tuku

Salát
400 g
Špenát
1 ks
Citróny
2 lžičky
Olivový olej extra panenský
2 špetky
Sůl

Příprava

1
Osolte vepřové kotlety, přelijte je 2–3 lžícemi olivového oleje, přidejte citronovou šťávu a nasekané lístky.
2
Nechte 30 minut marinovat.
3
Zbytek olivového oleje nalijte do rozehřáté pánve a zatáhněte vepřové kotlety z obou stran dozlatova.
4
Maso přendejte na talíř a do pánve vložte máslo a rozpůlená jablka.
5
Pečte asi 5 minut a pak do pánve vraťte maso.
6
Přidejte cherry rajčata, koriandr a kuličky pepře.
7
Zalijte maso vínem a vše poduste asi 20 minut, aby maso změklo.
8
Mezitím omyje baby špenát, přelijte ho olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte a zlehka promíchejte.
9
Kotletky podávejte s jablky a salátem z baby špenátu.