Veganský špenátový závin


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Hlavní jídla
  • Vegan
  • Vegetarián
Slaný závin k večeři i svačině? Rozhodně! MaruškaVEG se nám dnes vyloženě trefila do chuti – špenát, křupavé ořechy a voňavý tempeh. Už teď se nám sbíhají sliny. Rozbalte si recept a pusťte se do pečení.⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Listové těsto čerstvé
2 ks
Cibule šalotka
1 ks
Cibule žlutá
4 stroužky
Česnek
200 g
Špenát
40 g
Kešu natural
100 g
Tempeh smažený
Olej
Mlýnek pepř čtyř barev
Mlýnek mořská sůl
Voda
Ocet
2 lžičky
Sezamová semínka

Příprava

1
Nejdřív si připravte náplň. Na oleji osmahněte cibuli, šalotku a česnek.
2
Jakmile vše začne⁠ zlátnout, přidejte tempeh a kešu oříšky.
3
Až bude vše opečené, přidejte špenát a nechte ho zavadnout.
4
Osolte, opepřete a nechte směs vychladnout.⁠
5
Listové těsto rozviňte a podélně rozkrojte na dva díly.
6
Rozdělte si i náplň na⁠ polovinu a dejte ji doprostřed těsta.
7
Zaviňte ho a stočte do tvaru šneka.⁠ Záviny potřete vodou s octem a posypte sezamovými semínky.
8
Pečte 30 minut na 220⁠ °C.⁠