Veganský jablečný štrúdl


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Vegan
  • Bezlaktózové
  • Těsta a pečení
Štrúdl a veganský? Ano, naše listové těsto je totiž díky svým infrediencím takzvaně vegan friendly. Celý tento recept sepsala MaruškaVeg tak, aby si ho mohl dát každý, kdo se vyhýbá všem živočisným produktům. Skvělý šmrnc dodá pletenému štrúdlu báječná kokosová šlehačka. Ze surovin pro 4 osoby upečete dva voňavé štrúdly. Pokud vám stačí jeden, překlikněte si na 2 osoby.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 balení
Listové těsto čerstvé
8 ks
Jablka červená
2 hrsti
Ovesné vločky
4 lžíce
Javorový sirup grade C
140 g
Rozinky trio
140 g
Jádra pekanových ořechů
4 lžičky
Skořice

Kokosová šlehačka
1 plechovka
Kokosové mléko
2 lžíce
Javorový sirup grade C
Moučkový cukr

Příprava

1
Jablka nastrouhejte nahrubo. Důkladně z nich vymačkejte šťávu, přidejte javorový sirup, rozinky, pokrájené ořechy a skořici.
2
Ovesné vločky si nasucho opražte na pánvičce. Listové těsto rozviňte na pracovní plochu. Na střed těsta dejte ovesné vločky, na ně směs jablek.
3
Podél jablek, z obou stran, nařízněte kolmé proužky a pak na střídačku překládejte.
4
Potřete javorovým sirupem a pečte cca 20 minut na 220 °C.
5
Ke štrúdlu si můžete udělat kokosovou šlehačku. Plechovku s kokosovým mlékem je důležité mít alespoň přes noc v lednici.
6
Poté z ní vezměte jen tuhou část a vyšlehejte společně s javorovým sirupem. Štrúdl můžete posypat moučkovým cukrem.