Veganské ořechové vafle


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegan
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Dezerty a moučníky
Nad domácí vafle není. Také se vám při pohledu na tento sladký skvost sbíhají sliny? Maruškaveg zkrátka ví, jak na nás. Víkendová snídaně je nejspíš jasná.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Polohrubá mouka
100 g (mleté)
Vlašské ořechy - jádra
2 lžičky
Kypřicí prášek do pečiva
2 lžičky (mletá)
Skořice
50 ml
Sirup z agáve
30 ml
Olej
250 ml
Sójové mléko

Na ozdobu
3 ks
Jablka červená
4 lžíce
Sirup z agáve
1 hrst
Jádra pekanových ořechů
2 lžíce
Sirup z agáve
Skořice

Příprava

1
V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, kypřicí prášek a skořici.
2
Přidejte sirup, olej a sójové mléko. Promíchejte a nechte 5 minut odležet, než se vám nahřeje vaflovač.
3
Ten⁠ vždy potřete malým množstvím oleje a lžící dávkujte těsto.
4
Pečte 10–15 minut dle vaflovače, poté je nechte vychladnout na mřížce.⁠
5
Mezitím si připravte jablíčka a ořechy. Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky.
6
Dejte je na pánvičku a společně se sirupem z agáve míchejte 10 minut.
7
Ořechy minutu opražte nasucho na pánvi, přidejte sirup a párkrát promíchejte, aby se oříšky v sirupu dobře obalily.
8
Servírujte společně, můžete přidat i rostlinný jogurt nebo kokosové mléko.⁠