Veganské ořechové vafle


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegan
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Dezerty a moučníky
Nad domácí vafle není. Také se vám při pohledu na tento sladký skvost sbíhají sliny? Maruškaveg zkrátka ví, jak na nás. Víkendová snídaně je nejspíš jasná.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 200 g
    Polohrubá mouka
  • 100 g (mleté)
    Vlašské ořechy - jádra
  • 2 lžičky
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžičky (mletá)
    Skořice
  • 50 ml
    Sirup z agáve
  • 30 ml
    Olej
  • 250 ml
    Sójové mléko

Na ozdobu
  • 3 ks
    Jablka červená
  • 4 lžíce
    Sirup z agáve
  • 1 hrst
    Jádra pekanových ořechů
  • 2 lžíce
    Sirup z agáve
  • Skořice

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, kypřicí prášek a skořici.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte sirup, olej a sójové mléko. Promíchejte a nechte 5 minut odležet, než se vám nahřeje vaflovač.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ten⁠ vždy potřete malým množstvím oleje a lžící dávkujte těsto.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte 10–15 minut dle vaflovače, poté je nechte vychladnout na mřížce.⁠
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si připravte jablíčka a ořechy. Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Dejte je na pánvičku a společně se sirupem z agáve míchejte 10 minut.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Ořechy minutu opražte nasucho na pánvi, přidejte sirup a párkrát promíchejte, aby se oříšky v sirupu dobře obalily.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Servírujte společně, můžete přidat i rostlinný jogurt nebo kokosové mléko.⁠