Trhaná vepřová krkovice a bramborová kaše s křenem a jablky


Připraveno za
90 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
Vepřové maso si skvěle rozumí s podzimními jablky. Honza Vorel proto uvařil tuto masovou specialitu, která je perfektní volbou během sychravého počasí. Máte chuť?⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 kg
Vepřová krkovice s kostí plátky
4 stroužky
Česnek balený
1 lžička
Kmín
1 lžička
Sůl
1 lžička
Mlýnek pepř čtyř barev
500 ml
Černé pivo

Kaše
1 kg
Brambory C
200 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
250 g
České máslo 84 % mléčného tuku
50 g (cca)
Křen
2 ks
Jablka zelená

Příprava

1
Krkovici přendejte do pekáčku, zasypte ji pokrájeným česnekem, kmínem, solí, pepřem a podlijte černým pivem.
2
Pečte na 180 °C v troubě hezky doměkka cca 1,5 hodiny.
3
Jakmile je maso upečené, omáčku sceďte a zredukujte na plotně v rendlíku.
4
Do omáčky pak přisypte jablka nakrájená na kostičky a prohřejte spolu s natrhaným masem.
5
Brambory uvařte doměkka, sceďte a vyšlehejte spolu s mlékem a máslem do hladké kaše, kterou poté ochuťte nastrouhaným křenem dle chuti.⁠