Těstovinový salát z pečené zeleniny


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Saláty
  • Těstoviny a nudle
Těstovinový salát se sýrem halloumi pro vás připravila Pavlína Lubojatzky. Kombinace pečené zeleniny, tarhoni a opečeného halloumi sýru vám jistě bude chutnat, a navíc vám pomůže odlehčit jídelníček.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Malá žlutá cibule
1 ks
Velká žlutá paprika
250 g
Cherry rajčata
Olivový olej
Balsamico ocet
Sůl
Čerstvě mletý černý pepř
0.5 stroužku
Česnek
140 g
Tarhoňa těstoviny
500 ml
Zeleninový vývar
1 balení
Halloumi sýr
Pár listů čerstvé petrželky

Příprava

1
Zeleninu očistěte. Do mísy vložte měsíčky cibule, půlky cherry rajčátek a na kostičky nakrájenou žlutou papriku.
2
Vše zakápněte olejem a taky balzamikovým octem. Zeleninu nezapomeňte osolit a opepřit předtím, než ji vložíte do trouby. Pečte pomalu na 160 °C horkovzduch, aby si zachovala maximální šťavnatost.
3
Tarhoňu uvařte pro lepší chuť ve vývaru. Samozřejmě lze použít klasicky vodu.
4
Zeleninu při pečení tu a tam promíchejte, bude se péct zhruba 40 minut.
5
Ke konci nakrájejte halloumi sýr na plátky a opečte je dozlatova na pánvi s nepřilnavým povrchem.
6
Do upečené zeleniny přimíchejte česnek, který v ní nechte rozvonět. Nakonec všechny komponenty zkompletujte, přidejte petrželku a můžete servírovat.