Tagliatelle se sýrovou omáčkou a růžičkovou kapustou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Těstoviny a nudle
  • Zeleninová jídla
Skvělou večeři nebo oběd do práce si můžete připravit i bez masa. Vyzkoušejte si připravit tagliatelle podle receptu z kuchyně influencerky Markéty Chovancové, známé také jako Markéta v troubě. Kombinace sýrové omáčky a růžičkové kapusty vás jistě dostane!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Tagliatelle vaječné těstoviny
350 g
Růžičková kapusta
200 ml
Smetana ke šlehání 33%
200 g
Bločky sýra (čedar, eidam, gouda, ementál)
2 lžíce
Ghí
200 g
Oravská slanina
1 balení
Pesto
Sůl

Příprava

1
Slaninu nakrájejte na kostičky, a pozvolna vypékejte na pánvi.
2
Kapustičky očistěte, přepulte a na přepuštěném másle krátce opečte z obou stran.
3
Do rendlíku vlijte smetanu, nastrouhaný sýr, zahřívejte a promíchávejte pod bodem varu, jen ať se sýr rozpustí a odstavte.
4
Uvařte tagliatelle v osolené vodě, dle návodu na obalu. Slijte a smíchejte s připravenou omáčkou.