Švestkový jáhelník


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
Lahodný moučník, který je inspirovaný tradičními recepty z minulosti vám rozhodně zachutná! Připravte si doma voňavý švestkový jahelník místo moučníku nebo jako sladký oběd.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Jáhly
450 ml
Čerstvé mléko plnotučné
3 ml
Javorový sirup BILLA Naše BIO
1 lžička
Mletá skořice
60 g
Povidla švestková
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
250 g
Tvaroh tučný
1 balení
Kypřicí prášek do pečiva
220 g
Švestky sušené
100 g
Vlašské ořechy - jádra

Příprava

1
Nejprve si jáhly 2x spařte horkou vodou. Připravte si hrnec, přidejte spařené jáhly a zalejte je mlékem. Přiveďte k varu, přidejte javorový sirup s mletou skořicí a vařte 10 minut. Po deseti minutách odstavte a nechte ještě 5 minut pod pokličkou.
2
Poté k nim přidejte švestková povidla, žloutky, kypřicí prášek a tvaroh. Důkladně promíchejte.
3
Sušené švestky nakrájejte na menší kostičky a vlašské oříšky nasekejte najemno. Švestky i oříšky přidejte ke jáhlové směsi.
4
Bílky si vyšlehejte zvlášť. Nakonec je přidejte k jáhlové směsi. 
5
Hotovou směs nalijte do máslem vymazané zapékací formy a pečte při 200 °C cca 25 minut.

Další recepty