Slavnostní kuře pečené na pomerančích a medu


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Pečené kuře je klasika, kterou všichni velmi dobře známe a jedli jsme nesčetněkrát. I tu si ale můžete připravit jako slavnostní jídlo, a to poměrně jednoduše. Stačí přidat pár neobvyklých ingrediencí a netradiční kombinace je na světě. Ideální volba na víkendový oběd. Pak se stačí “jen” rozhodnout: křidýlko, nebo stehýnko?

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Pomeranče
1 lžíce
Med květový český
Kari
0.5 lžíce
Sladká červená paprika
2 lžíce
Slunečnicový olej lisovaný za studena
Kuře chlazené
Sůl
Pepř
Rozmarýn

Příprava

1
Kuře osolte a opepřete podle chuti.
2
V misce smíchejte papriku, kari, med a olej se šťávou z jednoho pomeranče.
3
Druhý pomeranč nakrájejte na plátky a dejte na dno plechu.
4
Na pomeranč položte kuře, které potřete připravenou marinádou.
5
Přidejte zbylé plátky pomeranče, rozmarýn a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 80 minut.
6
Během pečení kuře několikrát marinádou potřete.