Salsa s restovanou fetou a zeleninovými chipsy


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
Milujete smažené bramborové chipsy? Kdo ne, že? Jenomže tahle slaná pochoutka dost leze na váhu. Proto jsme pro vás připravili recept na skvělé zeleninové chipsy s domácí salsou ze zeleniny z České farmy. Nemusíte se ničeho bát, recept je jednoduchý, a navíc vás postupem krok po kroku provede ve videu Roman Staša.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

6 ks
Rajčata cherry oválná
6 ks
Paprika zeleninová bílá
1 balení
Feta
1 ks
Celer s natí
4 ks
Červená řepa uvařená
3 lžíce
Olivový olej extra panenský
3 lžíce
Krystalový cukr
2 lžíce
Vinný ocet
2 hrst
Čerstvá bazalka
Čerstvé chilli papričky
2 lžíce
Teriyaki omáčka
Mořská sůl jemná
Pepř

Příprava

1
Na plech s pečicím papírem dáme nakrájená rajčata a papriky, zaprášíme je cukrem, polejeme olivovým olejem a zakápneme vinným octem a teriyaky omáčkou, přidáme sůl a pepř. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme péct cca 25 minut. 
2
Celer a červenou řepu nakrájíme na mandolíně na tenké plátky. Dáme na plech, osolíme a opepříme a dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 13–15 minut
3
Na suchou středně rozpálenou pánev dáme fetu a zarestujeme dozlatova. 
4
Upečená rajčata a papriky dáme do mixéru společně s bazalkou nebo petrželí a mixujeme. Dochutíme solí a pepřem. 
5
Salsu servírujeme zasypanou opečeným sýrem feta, bazalkou a chilli papričkou. Zeleninové chipsy dáme do mísy vedle.