Salsa s restovanou fetou a zeleninovými chipsy


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
Milujete smažené bramborové chipsy? Kdo ne, že? Jenomže tahle slaná pochoutka dost leze na váhu. Proto jsme pro vás připravili recept na skvělé zeleninové chipsy s domácí salsou ze zeleniny z České farmy. Nemusíte se ničeho bát, recept je jednoduchý, a navíc vás postupem krok po kroku provede ve videu Roman Staša.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 6 ks
    Rajčata cherry oválná
  • 6 ks
    Paprika zeleninová bílá
  • 1 balení
    Feta
  • 1 ks
    Celer s natí
  • 4 ks
    Červená řepa uvařená
  • 3 lžíce
    Olivový olej extra panenský
  • 3 lžíce
    Krystalový cukr
  • 2 lžíce
    Vinný ocet
  • 2 hrst
    Čerstvá bazalka
  • Čerstvé chilli papričky
  • 2 lžíce
    Teriyaki omáčka
  • Mořská sůl jemná
  • Pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Na plech s pečicím papírem dáme nakrájená rajčata a papriky, zaprášíme je cukrem, polejeme olivovým olejem a zakápneme vinným octem a teriyaky omáčkou, přidáme sůl a pepř. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme péct cca 25 minut. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Celer a červenou řepu nakrájíme na mandolíně na tenké plátky. Dáme na plech, osolíme a opepříme a dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 13–15 minut
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Na suchou středně rozpálenou pánev dáme fetu a zarestujeme dozlatova. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Upečená rajčata a papriky dáme do mixéru společně s bazalkou nebo petrželí a mixujeme. Dochutíme solí a pepřem. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Salsu servírujeme zasypanou opečeným sýrem feta, bazalkou a chilli papričkou. Zeleninové chipsy dáme do mísy vedle.