Ryba pečená v papilotě


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Obědy
Krásně šťavnatá, voňavá a doplněná o neméně famózní zeleninu! Rybička vám jistě zachutná, obzvlášť když je takto vydařená. Markéta v troubě⁠ a její rybí recept v celé své kráse.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 porce
Ryba
2 ks
Cuketa
4 ks
Mrkev
4 plátky
České máslo 84 % mléčného tuku
4 stroužky
Česnek balený
2 balení
Rajčata cherry oválná
2 ks
Cibule šalotka
2 hrsti
Čerstvé bylinky
2 ks
Citróny
Extra panenský olivový olej
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Nejprve nakrájejte zeleninu, tedy mrkev na tenké nudličky, cuketu na tenká kolečka, cherry rajčata na poloviny, šalotku nebo jarní cibulku nadrobno.
2
Na dva kusy pečicího papíru rozdělte zeleninu a navrstvěte ji doprostřed na malou hromádku. Zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
3
Nahoru položte porci ryby, okořeňte, přidejte plátek másla a snítky bylinek.
4
Přehněte pečicím papírem, založte okraje a vytvořte uzavřené balíčky.
5
Pečte na plechu v předem vyhřáté troubě na⁠ 200 °C cca 15–20 minut a ihned servírujte.
6
Můžete ozvláštnit jiným oblíbeným druhem zeleniny či orestovanými houbami.⁠