Ryba pečená v papilotě


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Obědy
Krásně šťavnatá, voňavá a doplněná o neméně famózní zeleninu! Rybička vám jistě zachutná, obzvlášť když je takto vydařená. Markéta v troubě⁠ a její rybí recept v celé své kráse.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 4 porce
    Ryba
  • 2 ks
    Cuketa
  • 4 ks
    Mrkev
  • 4 plátky
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 4 stroužky
    Česnek balený
  • 2 balení
    Rajčata cherry oválná
  • 2 ks
    Cibule šalotka
  • 2 hrsti
    Čerstvé bylinky
  • 2 ks
    Citróny
  • Extra panenský olivový olej
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve nakrájejte zeleninu, tedy mrkev na tenké nudličky, cuketu na tenká kolečka, cherry rajčata na poloviny, šalotku nebo jarní cibulku nadrobno.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Na dva kusy pečicího papíru rozdělte zeleninu a navrstvěte ji doprostřed na malou hromádku. Zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Nahoru položte porci ryby, okořeňte, přidejte plátek másla a snítky bylinek.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Přehněte pečicím papírem, založte okraje a vytvořte uzavřené balíčky.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte na plechu v předem vyhřáté troubě na⁠ 200 °C cca 15–20 minut a ihned servírujte.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Můžete ozvláštnit jiným oblíbeným druhem zeleniny či orestovanými houbami.⁠