Rolky s krůtí pěnou s kapustou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Pavla Berkyho jistě znáte ze soutěže MasterChef Česko 2020. Společně s Romanem a dalšími ukázali své kuchařské umění naplno. A právě Pavel byl pozván do kuchařské výzvy, kterou nelze odmítnout. Uvařit podle fotky lednice. Jak to zvládl? Připravil nevšední a především parádní chuťový zážitek – rolky s krůtí pěnou a kapustou jen tak někde neuvidíte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

600 g
Krůtí prsa bez kůže
600 ml
Smetana ke šlehání 33%
300 g
Anglická slanina plátky
Růžičková kapusta
Rajčata cherry červená oválná
Ocet balsamico di modena
Třtinový cukr very dark
Olivový olej extra panenský
České máslo 84 % mléčného tuku
4 ks
Žloutek
200 ml
Prosecco
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Krůtí maso nakrájejte na menší kousky a dejte do mixéru. Přidejte smetanu a vše rozmixujte na hladkou kompaktní kaši.
2
Dochuťte solí a pepřem a přendejte do cukrářského sáčku. Plátky anglické slaniny rozložte na potravinovou fólii tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly.
3
Krůtí pěnu nastříkejte na kraj připraveného lůžka ze slaniny a zabalte do rolky. Pomocí fólie pořádně utáhněte a dejte zatím stranou.
4
Do menšího hrnce vložte kus pečicího papíru. Nalijte ocet, olivový olej a cukr. Přidejte omytá rajčata a vše pořádně promíchejte. Na mírném ohni nechte rajčata glazovat.
5
Všechna tekutina by se měla postupně odpařit a vytvořit sirupovou konzistenci. Poté rajčata odstavte z plotny a dejte stranou až do servírování.
6
Z kapustiček sloupněte 1–2 vrstvy vrchních lístků. Rozpulte je a omyjte. Na pánvi rozehřejte kousek másla a přidejte kapustičky.
7
Osolte, opepřete a restujte přibližně 3 minuty, až je kapusta měkká.
8
Připravte si hrnec s vodou, kterou přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte připravené krůtí rolky a vařte 8–10 minut, podle velikosti rolek.
9
Poté je z vody vyndejte a stáhněte fólii. Do pánve, kde jste restovali kapustu, přidejte větší lžíci másla.
10
Jakmile je pánev dostatečně rozehřátá, dejte do ní rolky a opečte z každé strany dozlatova.
11
Připravte si vodní lázeň. V míse smíchejte žloutky se solí a pepřem a vše prošlehejte kuchyňskou metlou.
12
Mísu položte na hrnec s vodou a začněte směs šlehat. Postupně přilévejte prosecco, až vznikne hustší omáčka. Konzistencí bude připomínat domácí majonézu.
13
Rolky překrojte a dejte na talíř. Přidejte omáčku z prosecca a podávejte s kapustou a glazovanými rajčaty.