Ricottový chlebík s jogurtovým krémem a jahodami


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Lehké dezerty s ovocem v létě zkrátka frčí. Máme pro vás další recept do sbírky, abyste nemuseli pořád dokola péct bublaninu. Tentokrát se s námi můžete pustit do ricottového chlebíku s krémem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
500 g
Sýr ricotta
100 g
Jogurt bílý
50 g
Kokosový olej
50 ml
Teplá voda
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
50 g
Xylitol
90 g
Špaldová celozrnná mouka
10 g
Kokos strouhaný
6 kapka
Přírodní vanilkový extrakt
10 g
Kypřicí prášek do pečiva
3 g
Jedlá soda
Sůl
150 g
Jahody

Krém
150 ml
Smetana ke šlehání 33%
2 balení
Řecký jogurt (BILLA BIO)
8 g
Třtinový cukr
5 kapka
Přírodní vanilkový extrakt

Na ozdobu
150 g
Jahody

Příprava

1
Vyšleháme čerstvá vejce pokojové teploty spolu s xylitolem nebo třtinovým cukrem do světlé pěny. Přidáme kokosový olej. Vodu a ricottu, kterou jsme předem scedili.
2
Pomalu přidáme mouku, kokos, prášek do pečiva, sodu a sůl a vyšleháme do hladkého těsta, do kterého přidáme porkájené jahody a dáme do pečícím papírem vyložené formy na chlebík. Ideální je rozdělit těsto napůl.
3
Pečeme ve dvou formách při 180 °C zhruba 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, pokud se nelepí je hotovo. Necháme vychladnout v troubě.
4
Mezitím si připravíme krém. Šlehačku vyšleháme s třtinovým cukrem dotuha a potom zašleháme bio řecký jogurt, přidáme flavdrops.
5
Vychladlé části chlebíčku pomažeme krémem, dáme na sebe a dozdobíme čerstvými jahodami a dáme vychladit do ledničky.

Další recepty