Polenta s grilovanými ředkvičkami


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Přílohy
  • Sezónní recepty
Už jste slyšeli o polentě? Pochází z Itálie a připravuje se z kukuřice. Kukuřičnou kaši však můžete znát i z Chorvatska, Moldavska nebo Černé Hory. My jsme ji tentokrát připravili s grilovanými ředkvičkami z České farmy a klobáskami Grill Party. Můžete si tedy vybrat, jestli dáte přednost vegetariánské, nebo masové variantě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 svazek
Ředkvičky
3 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 balení
Cizrna v plechovce (BILLA Bio)
1 ks
Jarní cibulka (Česká farma)
Čerstvé bylinky
Sůl
Pepř
1 balení
Party klobásky
4 hrnek
Masový vývar
1 hrnek
Kukuřičná polenta
1 stroužek
Česnek
2 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
1 hrst
Parmezán

Příprava

1
Ředkvičky rozpulte nebo rozčtvrťte. Na grilovací pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm ředkvičky opečte.
2
Přidejte okapanou cizrnu, krátce prohřejte a stáhněte z plamene. 
3
Dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte nasekanou jarní cibulku, bylinky a klíčky dle chuti. 
4
Na závěr zakápněte šťávou z citronu – ředkvičkám vrátí načervenalou barvu.
5
V hrnci přiveďte k varu vývar a postupně do něj vsypte polentu. Neustále míchejte, aby byla hladká a bez hrudek. Vařte podle návodu několik minut do zhoustnutí. 
6
Na závěr vmíchejte prolisovaný česnek, máslo, strouhaný parmezán a případně dosolte.
7
Hotovou polentu podávejte s ředkvičkami.

Další recepty