
Poctivý vývar krok za krokem
Připraveno za
70 minNáročnost
Kategorie
- Polévky
Vývar, jako třeba tento kuřecí, je skvělým základem pro vaše vaření. Uděláte z něj nejen kvalitní polévku, ale pomůže vám snadno dochutit další jídla. Takový recept zkrátka ocení každý, kdo miluje poctivé domácí chutě. Pusťte si náš videorecept a naučte se kuřecí vývar hezky krok za krokem.
- accessibility.recipes.cookingstepTroubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj krky, stehna a křídla.
- accessibility.recipes.cookingstepVše lehce osolte a pečte cca 15 minut dozlatova.
- accessibility.recipes.cookingstepPřipravené kusy masa vložte do velkého hrnce se studenou vodou. Přidejte bobkový list, celý pepř, nové koření a osolte.
- accessibility.recipes.cookingstepHrnec s kuřecím masem pomalu přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu a pomalu táhněte 2 hodiny.
- accessibility.recipes.cookingstepPokud se v průběhu vaření vysráží na hladině pěna, sbírejte ji lžící nebo sítkem. Je totiž nežádoucí, zakalila by výsledný vývar.
- accessibility.recipes.cookingstepMezitím si očistěte zeleninu; cibuli můžete nechat i se slupkou, odkrojte pouze kořen a důkladně umyjte.
- accessibility.recipes.cookingstepPo 2 hodinách pomalého táhnutí přidejte do hrnce veškerou zeleninu a vařte ještě další 2 hodiny.
- accessibility.recipes.cookingstepPo dovaření slijte zeleninu i maso přes sítko, aby se vývar dobře přecedil.
- accessibility.recipes.cookingstepOsolte a opepřete dle chuti.
Suroviny
Suroviny na
porce
- 1.5 lVoda
- 50 gKuřecí krky
- 2 ksKuřecí spodní stehna
- 100 gKuřecí křídla
- 2 ksMrkev (menší)
- 2 ksKořenová petržel (menší)
- 0.25 ksCeler s natí
- 1 ksCibule sladká
- 2 stroužkyČesnek
- 4 listyBobkový list
- 3 kuličkyNové koření
- 5 kuličekCelý pepř
- 15 gMořská sůl jemná
- Mlýnek pepř čtyř barev
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepTroubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj krky, stehna a křídla.
- accessibility.recipes.cookingstepVše lehce osolte a pečte cca 15 minut dozlatova.
- accessibility.recipes.cookingstepPřipravené kusy masa vložte do velkého hrnce se studenou vodou. Přidejte bobkový list, celý pepř, nové koření a osolte.
- accessibility.recipes.cookingstepHrnec s kuřecím masem pomalu přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu a pomalu táhněte 2 hodiny.
- accessibility.recipes.cookingstepPokud se v průběhu vaření vysráží na hladině pěna, sbírejte ji lžící nebo sítkem. Je totiž nežádoucí, zakalila by výsledný vývar.
- accessibility.recipes.cookingstepMezitím si očistěte zeleninu; cibuli můžete nechat i se slupkou, odkrojte pouze kořen a důkladně umyjte.
- accessibility.recipes.cookingstepPo 2 hodinách pomalého táhnutí přidejte do hrnce veškerou zeleninu a vařte ještě další 2 hodiny.
- accessibility.recipes.cookingstepPo dovaření slijte zeleninu i maso přes sítko, aby se vývar dobře přecedil.
- accessibility.recipes.cookingstepOsolte a opepřete dle chuti.