Plněné pečené papriky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
Plněné papriky jsou populární pochoutkou mnoha světových kuchyní, a proto nemohou chybět ani mezi recepty na Gusto Academy! Tereza Havlínová pro vás sepsala skvělou variaci s mletým masem, rajčaty, rýží a mozzarellou. Snadné a výživné jídlo.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Paprika zeleninová
1 lžíce
Olivový olej extra panenský
0.5 hrnku (nadrobno)
Cibule žlutá
3 stroužky (utřené)
Česnek
450 g
Mělněné maso směs
1 konzerva
Loupaná rajčata
1 lžíce
Worcestrová omáčka
1 lžička
Mořská sůl jemná
1 lžička
Mlýnek pepř čtyř barev
0.5 lžičky
Sušené oregáno
0.5 lžičky
Sušená bazalka
1 hrnek (uvařená)
Dlouhozrnná rýže parboiled
90 g (nastrouhaná)
Mozzarella

Příprava

1
Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
2
Přidejte mleté maso a orestujte dohněda.
3
Přilijte rajčata z plechovky, dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
4
Směs přikryjte poklicí a duste na středním plameni cca 15 minut.
5
Na konci vmíchejte připravenou rýži.
6
Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky omyjte, od stopky rozkrojte a vydlabejte semínka.
7
Naskládejte všechny kousky do pekáče vymazaného olivovým olejem.
8
Pečte samotné 10 minut, poté papriky naplňte masovou směsí a pečte cca 20 minut.
9
Zasypejte vše strouhaným sýrem (na čtyři porce stačí cca 3/4 hrnku) a dopečte lehce dozlatova.