Palačinky milují malí i velcí, když k nim navíc přidáte čerstvé ovoce, je to sázka na jistotu. Připravit si je však na piknik není úplně ideální. Jenomže, my pro vás máme tip, jak z palačinek udělat skvělé piknikové jídlo. Stačí je smotat a napíchat na špejle jako špízy.
Prošlehejte mléko s vejci, rozpuštěným máslem (nesmí být horké), vanilkovým cukrem, přimíchejte mouku se špetkou soli a nechte 30 minut odstát.
2
Nepřilnavou nebo vypálenou nerezovou pánev rozehřejte na středním plameni. Naběračkou vždy vlijte těsto, aby vznikla tenká vrstva. Opékejte z obou stran dozlatova. Hotové palačinky skládejte na sebe na talíř. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
3
Každou palačinku potřete tenkou vrstvou lískooříškové pomazánky a zatočte do ruličky.
4
Smotané palačinky nakrájejte na silnější kolečka a napichujte na špejle střídavě s kousky ovoce a podávejte.
Suroviny
Suroviny na
porce
130 g
Hladká mouka
300 ml
Čerstvé mléko plnotučné
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
Sůl
1 balení
Vanilkový cukr
Lískooříšková pomazánka
Čerstvé ovoce
Příprava
1
Prošlehejte mléko s vejci, rozpuštěným máslem (nesmí být horké), vanilkovým cukrem, přimíchejte mouku se špetkou soli a nechte 30 minut odstát.
2
Nepřilnavou nebo vypálenou nerezovou pánev rozehřejte na středním plameni. Naběračkou vždy vlijte těsto, aby vznikla tenká vrstva. Opékejte z obou stran dozlatova. Hotové palačinky skládejte na sebe na talíř. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
3
Každou palačinku potřete tenkou vrstvou lískooříškové pomazánky a zatočte do ruličky.
4
Smotané palačinky nakrájejte na silnější kolečka a napichujte na špejle střídavě s kousky ovoce a podávejte.